Goud bleef vorige week redelijk veerkrachtig, en dat in een omgeving van hogere USD-koersen en een hawkish FOMC-meeting. Dat zou kunnen betekenen dat het edelmetaal opnieuw kan schitteren. Dat blijkt althans uit de mening van verschillende analisten.

Goud heeft vorige week voor de derde keer op rij een winst neergezet. Dat is een belangrijke turnaround ten opzichte van een turbulente zomer. De Comex futures noteerden voor het laatst rond de 1231 USD per ounce. Eerder die week werd een hoogtepunt opgetekend van 1237 USD per ounce.

Goud staat momenteel op een belangrijk technisch keerpunt en dat blijkt uit een recente analyse van Jonathan Butler bij Mitsubishi. De grafieken op korte termijn tonen aan dat we in de buurt noteren van het 100-daagse glijdende gemiddelde.

Dat is een zeer goede set-up voor de goudprijs deze week. Indien we een stevige basis kunnen aanstampen boven het 100-daagse gemiddelde, dan ziet het er behoorlijk goed uit. De volgende halte is dan immers 1250 USD per ounce en we kunnen er zelfs boven gaan dan.

Het 100-daagse gemiddelde is in het verleden telkens al een belangrijke barrière gebleken voor de goudprijs. Bepaalde analisten spreken zich nu al behoorlijk bullish uit indien het gele metaal kan postvatten boven de 1230 USD per ounce.. Goudprijs vandaag

De goudprijzen hebben het moeilijk en er is niet veel tractie op dit moment, behoudens een opleving vorige week toen de goudprijs profiteerde van de daling van de markten..

Metals Focus gaf een samenvatting van zijn rapport getitled ‘Precious Metals Investment Focus 2018/2019” dat goud, zilver, platina en palladium afdekt. Het rapport werd gelanceerd op een speciaal event in Londen.

Professionele beleggers hebben een groot deel van 2018 de edelmetalen uit de weg gegaan. Zij hebben bearish of zelfs short posities ingenomen. Dat was het resultaat van de macro-economische ontwikkelingen. De Amerikaanse dollar werd geboost door de verdere Amerikaanse verstrakking en een groeiende consensus voor een meer hawkish Federal Reserve. Ook de Amerikaans-Chinese handelsoorlog speelde een rol. Goud heeft immers de neiging om omgekeerd te reageren op de greenback.

Ook de Amerikaanse economie is enorm aan het versterken. Dit heeft het reeds positieve rendement ten opzichte van Amerikaanse aandelen versterkt. Hierdoor verlaagde de interesse in edelmetalen zoals goud.

Enkele kopwinden voor goud zullen ook de komende maanden overeind blijven. We denken dan aan een sterke dollar, hoge obligatierentes en lage inflatie in de geïndustrialiseerde wereld. Toch zegt Metals Focus dat de voorwaarden in 2019 stilaan positief zullen worden.

Zilver heeft mogelijk van alle edelmetalen de beste kansen. Het is niet alleen spotgoedkoop, het is ook een industrieel metaal dat mogelijk een tekort optekent. Maak u klaar voor een short squeeze! . kinderschoenen

 

Expert: alles wijst op goudstijging

De goudprijs noteert nu al maandenlang op een bedroevend laag niveau en heel wat beleggers zijn blijkbaar ondertussen de moed verloren. Ze gooien de handdoek in de ring en ook als we naar de tradingactie bij de goudmijnaandelen kijken, dan zien we toch een soort capitulatie, hoewel we de echte uitkotsfase nog moeten meemaken jammer genoeg.

Goud noteert binnen een nauwe bandbreedte en dat zint heel wat technisch analisten niet. Ze denken immers dat er met goud niks meer te verdienen valt. Maar gelukkig denkt niet iedereen daar op dezelfde manier over. Een bepaalde analist meent zelfs dat goud een hogere kans heeft op een opwaartse uitbraak dan op een neerwaartse uitbraak.

Het feit is dat zowel de bulls als de bears totaal gek gemaakt worden door deze prijsactie. Ze zien in geen enkele richting een bepaald momentum. Hoewel we ons op korte termijn nog niet echt gek moeten laten maken, is het wel duidelijk dat er iets zit aan te komen.komono zonnebrillen

Ook qua monetair beleid zou de goudprijs niet speciaal veel last mogen ondervinden van een nakende renteverhoging later in september. De goudbulls zouden hieronder niet te veel mogen lijden.

Een belangrijke voorwaarde voor een sterke en volgehouden stijging van de goudprijs is een zware correctie van de aandelenkoersen. Hieronder zal goud niet te lijden hebben, wel integendeel. Een zware correctie zal mensen doen inzien dat goud en zilver de enige activa zijn die echt kunnen profiteren. Ze zijn en blijven de enige vluchthavens.